Θα είχατε ακούσει ότι ο συνιδρυτής των Zara, Amancio Ortega, είναι αρκετά πλούσιος κι όπως φαίνεται ο γνωστός επιχειρηματίας μόλις ολοκλήρωσε ένα ακόμα κατόρθωμα. Σύμφωνα με την νέα οικονομική λίστα του περιοδικού Forbes, είναι και επίσημα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο! Η καθαρή αξία των μετοχών του Mr.Zara ξεπερνάει τα 85 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας έτσι πίσω ακόμα και τον Bill Gates κατά περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Μπορείς να φανταστείς ότι ο συνιδρυτής των Zara είναι αρκετά πλούσιος, αλλά το ακριβές πόσο των κερδών του θα σε αφήσει άφωνη. Το περιοδικό Forbes κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα λίστα των δισεκατομμυριούχων του 2017 και ο Amancio Ortega ανακηρύχθηκε επίσημα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο χάρη στα κέρδη των καταστημάτων Zara, αλλά και των επτά άλλων εμπορικών σημάτων που ανήκουν στην εταιρεία Inditex.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή αξία της αυτοκρατορίας του 81χρονου Ortega ανέρχεται στα 85,1 δισεκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας συνήθως περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Αυτό μεταφράζεται σε μέσο εισόδημα 1.095.890 δολάρια ημερησίως και 761 δολάρια ανά λεπτό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here